دانشنامه فولاد

همه چیز در مورد انواع مقاطع فولادی و چوب

دانشنامه فولاد

همه چیز در مورد انواع مقاطع فولادی و چوب

مقالات مرتبط با آهن و فولاد

آشنایی با کاربردهای رابیتس

يكشنبه, ۱۳ خرداد ۱۴۰۳، ۰۸:۵۳ ق.ظ

از محبوب ترین و پرکاربردترین مصالحی که در ساخت ساختمان از آن استفاده می شود رابیتس است. کاربرد و جایگاه آن در نمای ساختمان، سقف های کاذب و دکوراسیون داخلی در سازه ها دلیل این محبوبیت شده است. زمانی که بخواهند تجهیزات الکترونیکی و یا سیستم های نوری را نصب کنند، به کمک رابیتس فضای ایجاده می کنند تا نصب آن ها به راحتی صورت پذیرد.

برای تولید این محصول باید فرآیندی بر روی ورق های گالوانیزه انجام دهند که در ادامه مقاله با آن ها آشنا می شوید.

تولید رابیتس معمولا با توجه به نوع نیاز و در ستون های مختلف انجام می گیرد که معمولا در ایران به صورت ستون های 9، 11، 13 موجود است. کاربرد هر کدام ازین ها در ساختمان سازی متفاوت است. باید بدانید که به تعداد ستون های رابیتس، پل ستون نیز می گویند.

رابیتس

 

رابیتس چیست؟

وقت آن رسیده است که به این پرسش پاسخی دقیق بدهیم. رابیتس یا راویز  از مصالح ساختمانی و از جنس فولاد است که جزو اصلی از ساختمان سازی است. تولید این ورق از کشش و پرس کاری ورق های گالوانیزه حاصل می شود.

گالوانیزه مقاومت بالایی در شرایط مختلف دارد و به همین دلیل بهترین گزینه برای تولید محصولی این چنینی است. به طور گسترده، برای استفاده در ساخت دکوراسیون و کارهای بازسازی و مرمت، مقاصد تزئینی در داخل و یا نمای ساختمان و یا اغلب برای ایجاد کردن پیوستگی در سطح دیوار از رابیتس استفاده می شود.

متریالی که برای تولید این محصول به کار می رود، همیشه فولاد نیست و در مواقعی از ماده پلیمر هم می توان برای تولید آن استفاده کرد.

زمانی که برای بار اولین تصمیم به خرید رابیتس می گیرید باید در مورد آن اطلاعات کافی و لازم را داشته باشید تا بتوانید محصولی با کیفیت را خریداری کنید. یکی از راه های تشخیص کیفیت این است که رابیتس را به زمین بزنید. در صورتی که تکه های گالوانیزه از آن جدا شدند متوجه می شوید که آن محصول با کیفیت و درجه یک نیست.

 

انواع مختلف رابیتس

مانند سایر محصولات فولادی، راویز هم دارای انواع مختلفی است که متناسب با وزن، تعداد ستون و چشمه دسته بندی می شوند و هرکدام کاربرد متفاوتی دارند. در صورتی که اطلاعات کافی در مورد رابیتس ندارید. بهتر از یک متخصص یا کسی که این کار را انجام می دهد کمک بگیرید تا نتیجه مورد قبولی را بدست بیاورید.

 

رابیتس بر حسب تعداد ستون

تولید راویز متناسب با تعداد ستون های مورد نیاز صورت می گیرد. همانطور که گفتیم، در ایران تولید با تعداد ستون های 9، 11 و 13 انجام می شود که دارای کاربردهای متفاوتی نیز هستند.

اگر بدنبال کیفیت بالاتری هستید، باید از نوع 13 ستون آن استفاده کنید که البته قیمت بالاتر و کاربردهای خاص تری دارد. البته باید توجه داشته باشید که محصول خریداری شده متناسب با نوع مصرف و متراژ مورد نیازتان باشد.

البته گاهی اوقات مشاهده می شود که در سقف های کاذب برای اینکه سرعت کار را بالا ببرند بجای 13 ستون از 9 ستون استفاده می کنند که هم هزینه بیشتری را متحمل می شوند و هم غیر استاندارد است.

اما برای گچ کاری سقف و نمای ساختمان از 13 ستون استفاده می کنند که به راحتی بتواند وزن را تحمل کند.

دلیل اینکه تعداد ستون ها در رابیتس متفاوت است موارد بسیار زیاد کاربردهای آن است که ارتباط خاصی با قیمت آن ندارد. فاکتوری که بیشتر از همه بر روی قیمت تاثیر می گذارد، وزن و  ضخامت آن است. به عنوان مثال 9 ستون فوق سنگین به دلیل داشتن وزن بالاتر ممکن از از نوع 11 ستونه آن قیمت بیشتری داشته باشد.

 

انواع رابیتس بر اساس وزن

ورقی که برای تولید از آن استفاده می کنند ممکن است ضخامت های مختلفی داشته باشد. درنتیجه هرچه ضخامت بالاتر برود، وزن هم بیشتر می شود که به بنابراین به دسته های سبک، نیمه سنگین، سنگین و فوق سنگین تقسیم بندی می شوند که عامل مهم برای تعیین قیمت آن است.

البته وزن زیاد و قیمت بالاتر، صرفا به این معنی نیست که با کیفیت بالاتری همراه است. در اصل ورق گالوانیزه و قیمت آن تاثیر مستقیمی بر نرخ محصول تولید شده دارد.

اگر بخواهند برای ساخت سقف کاذب ازین محصول استفاده کنند دیگر وزن اهمیت آنچنانی ندارد و به همین دلیل نوع سبک را انتخاب می کنند زیرا رابیتس سنگین هم باعث ایجاد هزینه ببیشتر می شود و هم سختی کار را بالا می برد. اما دلیل دیگری که در سقف کاذب از نوع سبک یا 9 ستون استفاده می کنند این است انعطاف بیشتری مورد نیاز است.

زمانی که برای خرید رابیتس اقدام می کنید باید حواستان به مشخصات وزنی آن باشد. وزن بر روی بسته ها قید نمی شود پس در هنگام خرید باید به وسیله باسکول وزن آن را کنترل کنید.

 

جدول وزنی

 

 

انواع رابیتس براساس چشمه

در قسمت قبل این مقاله، گفتیم که رابیتس ها برجسب وزن دسته می شوند، اما در این قسمت به شما می گوییم که دسته بندی دیگری نیز بر اساس تعداد چشمه ها هم وجود دارد. چشمه ها دارای اشکال مختلفی مانند مربع، لوزی و متوازی الاضلاع هستند. در ایران رایج ترین مدل چشمه ای که تولید می شود متوازی الاضلاع است.

هرچقدر که تعداد چشمه ها بیشتر باشد، اندازه آن ها نیز کوچکتر می شود. اگر در مورد چشمه ها و کار آن ها نمی دانید، وظیفه آن ها جذب انرژی است و هرچقدر اندازه آن ها بزرگتر باشد میزان هدر رفتن انرژی نیز بیشتر است و برعکس اگر اندازه چشمه کوچکتر باشد مقاومت آن به جذب انرژی بیشتر است.

 

مراحل رابیتس‌کاری

اگر برای ساخت سقف کاذب از رابیتس استفاده شود دارای چند مرحله است. در ابتدا کلاف بندی با توجه به اصول اجرا انجام می شود. در مرحله بعدی توری رابیتس برای رابیتس کاری بر روی ساختار کلاف میلگرد قرار می گیرد و در مرحله اخر گچ کاری انجام می شود.

 

مزایای استفاده از رابیتس

  • استحکام نسبی (در صورت رعایت اصول مهندسی و استاندارد)
  • سرعت اجرای بالا
  • اجرای آسان و طرح ‌پذیری مناسب
  • فراوانی در بازار
  • امکان ایجاد طرح ‌های مختلف طبق خواست مشتری

 

معایب

  • وزن سنگین سازه
  • لزوم لایه ضخیم گچ در صورت استفاده از ملات گچ
  • بروز ترک ‌های فراوان در پوشش نهایی به خصوص در گچ
  • عدم امکان طرح‌ پذیری مطلوب به واسطه محدودیت فضای
  • بروز خوردگی در اجزا شاسی‌کشی خصوصا در محل‌ های جوش در نقاط مرطوب و فضای باز
  • عدم وجود خاصیت آکوستیک و ضد صدا

 

  • رایان استیل

رابیتس

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی