ورق سیاه و کاربردهای آن
در مورد ضخامت و اندازه این نوع ورق، دامنه ای به وسعت 1 میلیمتر تا 10 سانتیمتر وجود دارد. ضخامت ها هرچقدر افزایش یابد، ورق حالت Slab پیدا کرده و شکل پذیری آن کم می شود. این ورق ها معمولا در اندازه های 6×1.5، 6X2،12X2 ،2X1 و 2.5X1.5 برش می خورند. ورق هایی فابریک هستند که در کارخانه و با اندازه مشخص برش می خورند.
ورق فولادی یک محصول نهایی نیست و از ورق های سیاه ساختمانی عمدتا برای ساخت محصولاتی از قبیل انواع پروفیل های ساختمانی و مقاطع فلزی، تیرآهن ها، تسمه ها، گاردریل و دیگر تجهیزات ترافیکی و همچنین ساخت تانک ذخیره، کشتی سازی و تجهیزات عظیم صنعتی استفاده می شود.
محصولاتی که با این ورق تولید می شوند را می توان گالوانیزه نامید به این دلیل که خود ورق سیاه به خوبی گالوانیزه می شود.
نحوه و مراحل تولید ورق سیاه چیست ؟
- تختال های حرارت دیده با دمایی بیش از 1100 درجه سانتی گراد با آنالیز شیمیایی متناسب با محصول نهایی. از کوره ها به سمت خط تولید می روند.
- در مرحله بعد. لایه های اکسیدی ضخیم که به صورت فلس روی Slab (تختال) هستند، زدوده می شوند.
- پس از آن Slab را با استفاده از رول پرس تا ضخامت و عرض مشخص فشرده می شوند.
- بعد از آن، به وسیله غلتک های رفت و برگشتی، کاهش ضخامت کنترل شده انجام می شود.
- در ادامه تختال نازک شده ای که هنوز پر حرارت است در قسمت جمع آوری کویل به صورت کلاف پیچیده می شود.
- کلاف باز شده و ابتدا و انتهای آن به وسیله گیوتین برده می شود.
- پس از آن مرحله اکسیدزدایی ثانوی انجام می شود.
- سپس مجددا بوسیله غلطک های هیدرولیک بسیار قوی و سنگین در معرض نورد نهایی قرار می گیرد که در این مرحله خواص مکانیکی بهبود پیدا می کند.
- مرحله بعد خنک سازی ورق تولید شده است و ارسال آن به سمت رول برای جمع کردن.
- در انتها، بسته بندی، مارک کردن و وزن کشی رول بسته بندی است.
انواع ورق سیاه رایان استیل
ورق سیاه بر اساس کاربرد، ترکیب مواد و ظاهرش به انواع متفاوتی تقسیم می شود.
رول، کویل یا کلاف
در عرض 1500،1250،1000 و 2000 میلی متر، ضخامت 1.5 الی 15 میلیمتر و در طول نا محدود.
فابریک یا شیت
تولید ورق سیاه فابریک در ضخامت های بالای 15 میلی متر است و در هر سایزی می توان آن را خریداری کرد. اما ابعاد ۱۰۰۰*۲۰۰۰ و ۱۲۵۰*۲۵۰۰ و ۱۰۰۰*۶۰۰۰ و ۱۵۰۰*۶۰۰۰ و ۲۰۰۰*۶۰۰۰ و ۲۰۰۰*۱۲۰۰۰ نسبت به سایر سایزها کاربرد و طرفدارن بیشتری دارند.
دو مدل St37 و St52 گریدهایی برای ورق سیاه معمولی و صنعتی هستند. که St در آن ها نماد قدرت و عدد کنار آن میزان تنش نهایی یا میزان سختی کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. ورقSt37 به عنوان ورق سیاه معمولی با درصد کربن کمتر در ساختمان سازی کاربرد دارد و St52 به عنوان ورق سیاه صنعتی با درصد کربن بیشتر در صنایع ساخت ماشین آلات استفاده می شود.
تفاوت دیگر ورق های فولادی
عمده ترین تفاوت با دیگر ورق های فولادی، ظاهر و رنگ آن است. ورق سیاه مانند اسمشان دارای رنگی مات و سیاه است در صورتی که ورق های روغنی و گالوانیزه براق هستند. از دیگر تفاوت ها می توان به فرآین تولید اشاره کرد. ورق سیاه با نورد گرد و ورق روغنی با نورد سرد است. اندازه ورق های سیاه از 1 تا 15 میلی متر است و ورق های روغتی اندازه ای بین 0.3 تا 3 میلی مار دارند. در فرآیند تولید ورق سیاه مرحله گالوانیزاسیون و یا هیچ گونه آبکاری وجود ندارد. ورق گالوانیزه در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است ورق سیاه بلافاصله لایه ای اکسیدی بر روی آن تشکیل می گردد.
جمع بندی
ورق سیاه، محصولی است که طبق فرآیند نورد گرم تولید می شود و به علت ظاهر مات و جنس سخت، به ورق سیاه شهرت دارد. این ورق فولادی کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف دارد. ورق سیاه بر اساس جدول های گوناگونی تولید می شوند و در ساخت آن ها از عناصری مانند گوگرد، سیلیسیم، فسفر و کربن استفاده می شود. در مورد ضخامت و اندازه این نوع ورق، دامنه ای به وسعت 1 میلیمتر تا 10 سانتیمتر وجود دارد. ضخامت ها هرچقدر افزایش یابد، ورق حالت Slab پیدا کرده و شکل پذیری آن کم می شود.
باعث خوشحالی ما است که تا انتهای مقاله ” ورق سیاه چیست ” همراه ما بودید. رایان استیل همواره در تلاش است تا در کنار تامین و فروش مایحتاج شما، در زمینه آگاهی و افزایش اطلاعات شما نیز قدم مهم بردارد. امیدواریم از این مقله برای آشنایی با کاربرد ورق سیاه استفاده کرده باشید.